1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

VODA - ELIKSIR ZDRAVJA IN MLADOSTI

Ali veste, da je staranje pravzaprav postopno izgubljanje vode iz organizma, dobesedno venenje – ne samo kože, temveč tudi notranjih organov? Ostati čim dlje mladosten v največji meri pomeni ostati zares dovolj prežet s kvalitetno vodo. Kako do take vode?

Odgovore ponuja nov praktičen seminar z mnogimi nasveti, ki  smo ga pripravili na Akademiji za zdravilstvo v sodelovanju z Inštitutom Bion.

Seminar je namenjen vsem, ki ste vedoželjni in praktični, ki si želite upočasniti staranje ter imeti več energije, boljše zdravje in počutje. Naučili se boste, kako vodo na preprost način vključevati in uporabljati v svojem življenju.


Vsebina seminarja

 • Kako razlikovati različne vode med seboj; navadna, zdrava, škodljiva, zdravilna.
 • Zakaj nas ne hidrira dobro vsaka voda. Kje je skrit zdravilni potencial vode – dognanja sodobne prebojne znanosti.
 • Zdrava in zdravilna voda za vsakodnevno uporabo: magnetizacija, strukturiranje, energizacija vode – kaj je kaj in zakaj je primerno.
 • Kako različne vode – zdrave in zdravilne – pripravimo sami za svoje bližnje in zase, za rastline in hišne ljubljenčke.
 • Naučili se boste razvijati senzorično in (bio)energijsko senzitivnost za vodo, za njen vpliv na telo in zdravilnost.
 • Zdravilne vode v Sloveniji: »top 10«
 • In še veliko odgovorov na najrazličnejša praktična vprašanja:
  • zakaj nas ne hidrira vsaka voda in kako povečati njeno moč hidratacije;
  • ali je alkalna voda res primerna za pitje;
  • kako izbirati med različnimi napravami za »energizacijo« vode;
  • kaj so informirane vode in kakšna je njihova vrednost ...

V skrbi za zdravje dajemo velik poudarek hrani. Več ko vemo o njej, bolj nam je pomembno, kaj jemo ter česa naj ne bi jedli. A s tem naredimo le pol poti. Enako ali še bolj pomembna na poti do zdravja in dolgega zdravega življenja, je – voda! Voda je stalno z nami, v nas, okoli nas, toliko je je, da se zdi samoumevna. Večina našega organizma je prav voda; samo vsaka 100. molekula v njem ni H2O! A voda ni samo »navadna voda«, pravzaprav je velika skrivnost in hkrati pravi, skorajda še nerazodeti, potencialni eliksir zdravja in mladosti. Zato je izjemnega pomena, kakšno vodo pijemo – ter tudi kako, kdaj in koliko!

A kaj je in kakšna je voda - se vam zdi, da jo poznate? Uradna znanost, ki na svet in življenje gleda še vedno pretežno zgolj z vidika najmanjših delcev (atomov, molekul…), tudi vodo dojema predvsem kot naključen skupek posamičnih molekul, sestavljenih iz dveh atomov vodika in enega atoma kisika. Vendar spoznanja naprednih znanstvenikov kažejo, da je voda mnogo več in drugačna kot ta preprosta predstava. Voda je pravi ansambel med seboj usklajenih molekul, ki znajo skupaj ubrano plesati kot čudovit baletni ansambel. Prav ta dinamična skladnost in ubranost sta temelj našega zdravja in dobrega počutja ter nenazadnje tudi odprtosti v svet subtilnih energij. In ko se zaradi različnih razlogov poruši, se odpre pot v nizko storilnost, slabo odpornost in bolezen. Kaj pravzaprav je ta ritmičen ples vode v našem organizmu? Je to lastnost vode nasploh ali je značilna samo za vodo v organizmih? Kako to ubranost doseči in ohranjati?


Predavatelja:

 • prof. dr. Igor Jerman, znanstveni vodja in direktor Inštituta BION
 • Vesna Periček Krapež, vodja Akademije za zdravilstvo

 


Informacije in prijave: info@akademija-zdravilstvo.si, M: 051-377-388

Kontakt

Akademija za zdravilstvo
Inštitut BION d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana
M: 051 377 388
Tel.:  (01) 513 11 46
E: info@akademija-zdravilstvo.si