1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Izkušnje udeleženk in udeležencev programa DIAGNOSTIKA IN PREHRANJEVANJE PO TKM

 

Spoznala sem veliko novega; danes menim, da bi te vsebine morale biti obvezne v osnovnošolskem izobraževanju. Čas, ki sem ga namenila prvemu letniku programa, sem kvalitetno vložila v osebno izpopolnjevanje.

Danes se počutim mlajšo kot pred letom, polna sem energije, zanosa, misli so hitrejše in v prihodnost me pelje navdušenje nad usvajanjem novih znanj. Vse, kar sem se v prvem letu naučila, sem lahko takoj uporabila na sebi in celotni družini. Počasi ta znanja prodirajo tudi v ostale družinske člane in upam, da bosta vsaj otroka lahko zrasla z drugačnim pogledom na človeka, na čudežno telo in njegovo povezavo z umom in čustvi. Ga. Lina Lo Faro in ga. Kristina Jug sta izredno nazorno podajali svoje znanje. Učenje je potekalo v sproščenem, nasmejanem vzdušju, brez obsojanj in tabujev.

Ko pa pomislim na Akademijo za zdravilstvo, pa se v mislih takoj pojavita imeni Mateja in Vesna. Omenjeni gospe sta sonce te šole, saj vedno veš, na koga se lahko obrneš, kje ti bodo prisluhnili in ti dajeta občutke domačnosti, topline, sprejetosti in razumevanja. Kljub vsem ostalim obveznostim se v takšni družbi vsi dvomi hitro razblinijo, saj vse omenjene gospe in vse sošolke povezujeta dvoje: želja po zdravju in pomoči ter srce. – JTK


Gre za drugačne vrste izobraževanje, kot smo jih vajeni iz klasičnih šolskih sistemov in meni je bilo to pisano na kožo. Preučevanje delovanja človeškega telesa me zanima že vrsto let, s tem se ukvarjam tudi pri svojem delu. V tem letu se mi je sestavila lepa slika glede vsega kar na naše telo vpliva tako ali drugače. Dobila sem pogled še z drugega zornega kota in sedaj ljudi pri svojem delu še bolj opazujem, jim postavljam še več vprašanj, sem še bolj radovedna in vse to z namenom, da lahko sestavim pravo sliko in jim pri njihovih težavah lažje pomagam.

Ta izobraževanja bi priporočila vsakemu, ki ga zanima več od povprečja delovanja našega telesa, predvsem z vidika prehrane in okolja, ki nas obdaja. –  Nadiža 


Zaradi hude bolezni v družini sem iskala pomoč pri celostni obravnavi obolele osebe v smislu diagnosticiranja bolezenskega stanja, možnih vzrokov za obolenje  in navodil, kako čim bolj upočasniti potek bolezni.  Za  gospo Lino sem izvedela od sodelavke Barbare, ki si je po Lininih navodilih uspešno uravnala nosečniški diabetes brez zdravil. Zelo sem bila impresionirana nad načinom diagnostike ter seveda njeno natančnostjo. Nasvete smo natančno upoštevali in opazovali pozitivne spremembe.

Ker sem želela podrobneje razumeti, zakaj in kako deluje princip TKM, sem se vpisala na Akademijo. Zaradi mojega medicinskega predznanja vse nasvete primerjam z fiziologijo in anatomijo in priznam – vse deluje po preverjenih zakonitostih. Popolnoma zaupam nasvetom gospe Line. Tudi ona ima medicinsko predznanje in vse trditve podpre s primeri iz prakse.

Na začetku je težko razumeti, kako izjemnega pomena pri preventivi in ohranitvi ravnovesja je upoštevanje našega 24-urnega bioritma in naše okolice. Zelo priporočam izobraževanje pri gospe Lini. Je neizčrpen vir življenjske filozofije in znanja s področja tradicionalne kitajske filozofije, diagnostike, prehranjevanja in zdravljenja po starodavnih ter preverjenih postopkih, s katerimi je nemogoče škodovati. – Dragica 


Poslušala sem nekaj izobraževanj tudi pri drugih zdravilcih, vendar mi Linin program izobraževanja na Akademiji za zdravilstvo najbolj ustreza, ker ima najbolj celovite obrazložitve, kaj se v telesu dogaja, zakaj pride do bolezni in kako se pozdraviti. Po izobrazbi sem doktorica znanosti in imam zahtevno službo, prav tako pa tudi visoke zahteve.

Moje življenje se je v letu dni spremenilo na bolje predvsem zaradi zdravstvenih razlogov - po nasvetih gospe Line sem si pozdravila težko bolezen ščitnice, dobila več energije, bolje jo znam uporabljati. Prehranski načrt po njenih navodilih je po eni strani zelo preprost in naraven, po drugi strani pa ne zahteva nekega posebnega truda, rezultati pa zelo dobri.

Sem zelo zadovoljna - ni ga vprašanja, ki ga gospa Lina ne bi znala odgovoriti in obrazložiti glede katerekoli bolezni. Njen odnos do učencev in tudi do pacientov je zelo v redu. Veliko stvari, o katerih predava, prepoznavam tudi sama tako pri svojem zdravju kot pri zdravju drugih ljudi. S tem znanjem sem že pomagala svojim družinskim članom pri njihovih zdravstvenih težavah. – AT 


Za šolanje po programu TKM – smer prehrana po tradicionalni kitajski medicini, sem se odločila že nekaj let nazaj, ko mi je prijateljica pripovedovala o tem programu šolanja, ki ga vodi čudovita predavateljica Lina Lo Faro. Področje živilstva in prehrane me zanima že zelo dolgo, zato sem tudi svojo študijsko pot usmerila v to področje. Ko sta otroka nekoliko zrastla sem si lahko izpolnila željo in se vpisala v ta študij prehrane po TKM. Bila sem več kot navdušena nad celovitostjo posredovanega znanja, povezovanjem različnih vsebin in področij človeka kot individuuma, njegovega prehranjevanja, delovanja in bivanja ter delovanja v skupnosti. Navdušila so me priporočila za uporabo pridobljenih znanj v vsakodnevnem življenju.

Znanja, ki smo jih dobili v prvem letniku omenjenega šolanja so bogastvo. Vplivajo na način življenja in posledično na izboljšano počutje in zdravje nas samih in bližnjih. Res pa je, da je najtežje spreminjati prehranske navade ljudi. Izpostaviti je potrebno tudi način podajanja znanja, ki je pri gospe Lini izjemno natančen, s sprotnim preverjanjem razumevanja podanega znanja. Velika zahvala pa gre tudi prevajalki Kristini, ki vsa znanja odlično prevede in ima odličen smisel za humor.

Hvala za vse nesebično podano znanje, ki nam bo v veliko pomoč tako v zasebnem življenju kot pri posredovanju le-tega vsem zainteresiranim.  – M. 


Program TKM z go. Lino je res nekaj posebnega. Ponuja polno starodavnih in novejših znanj, modrosti in njenih dolgoletnih izkušenj, prilagojenih našemu okolju. Kdor želi nekaj dobrega storiti v prvi vrsti zase, za svojo družino ali tudi širše, naj ne okleva – to bo nedvomno koristna investicija – investicija v zdravje. – Simona 


Ga. Lina je Učiteljica v pravem pomenu besede. Ona to, kar uči, tudi živi.
Bolj kot kdajkoli prej sem se začela zavedati človeka, narave, letnih časov.
Vse kar je v velikem, je tudi v malem. Tako kot potekajo letni časi in neki procesi v naravi, potekajo tudi v človeku. Pravzaprav je vse komplicirano in obenem enostavno. Le stopiti moramo nekaj korakov nazaj, tja, od koder smo prišli. Iz narave.
Globlje brskaš, več najdeš in še bolj ceniš. Najdeš pot, ki se ne neha.

Pridobljeno znanje je bogastvo, ki mi ga ne more nihče vzeti, pomaga pa meni in vsakomur, ki je pripravljen razumeti in poskusiti. – Nives 


Gospa Lina Lo Faro je izvir znanja. Njena karizmatičnost in intuicija data tečaju o TKM poseben pečat, saj je njeno predajanje znanja edinstveno in neprecenljivo. Vse, kar sem se naučila, sem takoj pretvorila v prakso.

Preda tudi osnove, ki bi se jih morali vsi držati, saj so naravnane po zakonitostih narave. In mi smo ravno tako del narave, zato je za nas tako pomembno, da živimo v harmoniji z njo. S tem znanjem lahko pomagam svojim domačim in tudi širši okolici, saj se ga lahko posluži vsak, ki želi le koristi zase. Marsikatera težava dobesedno izgine, ko vidimo in vemo, kje si delamo težave. Ker vedno in povsod smo le sami odgovorni zase in za svoja dejanja. Gospe Lini sem neizmerno hvaležna za vse znanje. Hvala, gospa Lina! – MB 


 

Kontakt

Akademija za zdravilstvo
INŠTITUT BION d.o.o.
Poslovna cona Stegne, Šiška
Stegne 21, 1000 Ljubljana
M: 051 377 388
Tel.:  (01) 513 11 46
E: info@akademija-zdravilstvo.si