1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Program DIAGNOSTIKA IN PREHRANJEVANJE PO TKM - TRADICIONALNEM KITAJSKEM ZDRAVILSTVU

 

Program je namenjen tako tistim, ki želite s pridobljenimi teoretičnimi znanji ter praktičnimi veščinami pomagati predvsem sebi in svojim bližnjim, kot tudi tistim, ki se želite usposabljati na področju zdravilstva. Pridobili boste bogato znanje za vse življenje, kar kažejo tudi dosedanje izkušnje udeleženk in udeležencev izobraževanja.

Informacije in prijave na info@akademija-zdravilstvo.si ali 051-377-388.

TRADICIONALNO KITAJSKO ZDRAVILSTVO (TKM) sloni na temeljnih principih teorije jin in jang in petih elementov, ki so les, ogenj, zemlja, kovina, voda.

Jin in jang sta energijska dipola, moški in ženski princip, ki prežemata vso TKM. Jin izraža ženski princip, čustva, kronično stanje, jang pa moški princip, energijo, akutno stanje. Elementi se pojavljajo v obeh oblikah, jin in jang.

Diagnosticiranje po TKM je zahtevna oblika prepoznavanja in odkrivanja vzroka bolezni in simptomov. Diagnostik prepoznava energijsko neravnovesje, ki povzroča težave ali obolenje. Bistvo zdravljenja je nasloviti vzrok bolezni in povrniti telesu porušeno ravnovesje.

TKM PROGRAM združuje prehrano (dietoterapija), masažo (ki se imenuje tui-na) in medicinski či kung (kombinacijo telesnih in dihalnih vaj), predvsem pa je usposabljanje usmerjeno v prehranjevanje, ki podpira pravilen pretok energije po meridianih in je usklajeno s tipi teles, letnimi časi ter starostnim obdobjem posameznika.

Strokovni TKM del vodi in predava Lina Lo Faro, specialistka za kitajsko dietetiko, tuinologinja, refleksoterapevtka, z več kot 49-letnimi izkušnjami svetovanja in pomoči ljudem. Lina Lo Faro prihaja iz Italije, študirala in usposabljala se je pri svetovno znanih mojstrih TKM; devet let je delala z mojstroma Van-Ghi Nguyen in J. M. Kespy, izpopolnjevala se je v Firencah, Parizu in na Kitajskem, šest let je delala tudi v bolnici Satje Sai Babe v Bangaloreju v Indiji.

V svoji dolgoletni praksi je razvila izostren čut za diagnozo in je s svetovanjem o TKM prehranjevanju uspešno pomagala že mnogim. 


Informacije, prijave: info@akademija-zdravilstvo.si, T: 01/513-11-46; M: 051-377-388

Kontakt

Akademija za zdravilstvo
Inštitut BION d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana
M: 051 377 388
Tel.:  (01) 513 11 46
E: info@akademija-zdravilstvo.si