1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Seminar PREHRANJEVANJE IN DIAGNOSTIKA PO TRADICIONALNEM KITAJSKEM ZDRAVILSTVU (TKM)

 

Začetni seminar, kjer pridobite osnovno znanje, ki ga podaja Lina Lo Faro in ga potem lahko nadgrajujete na nadaljevalnih tematskih seminarjih.

Informacije in prijave: I: info@akademija-zdravilstvo.si ali M: 051-377-388


Vabljeni, če vas zanima diagnostika v kako z uravnoteženim prehranjevanjem do dobrega zdravja in vitalnosti - s pomočjo še vedno uporabnih zakonitosti starodavne modrosti tradicionalnega kitajskega zdravilstva in strokovnjakinjo za prehranjevanje ter diagnostiko, Lino Lo Faro.


 Iz vsebine začetnega seminarja 

 • Človek jin in jang, nebo – človek – zemlja, 5 elementov
 • Človek in energijska morfologija (morfološki tipi telesa)
 • Zdravje – odsev našega načina življenja – kako živimo, jemo, ljubimo
 • 24-urni ritem  organov
 • Vpliv dela dneva in letnega časa na pretok energij in prehranjevanje
 • 5 elementov - 5 okusov - 5 čustvenih stanj - 5 energijskih morfologij človeka
 • Telo kot diagnostično gradivo – obraz, jezik, stopala, koža, oblika telesa
 • Kako "brati" telesna znamenja in razbirati kako se "prehranjevalne napake" odražajo na telesu in počutju?
 • Ustrezne kombinacije živil v obrokih
 • Ali je hrana lahko zdravilo? Morda pa je bolj pravilno vprašanje, ali s pravilnim načinom prehranjevanja lahko prispevamo h krepitvi zdravja?
 • Ali veste kaj in kdaj jesti, da vzdržujemo ravnovesje v skladu z ritmi narave?
 • Kaj izbrati, da podpremo jetra, ledvice, srce, vranico ...?+
 • V katerem delu dneva lahko brez skrbi uživamo določena živila?
 • Lahko boste vprašali o prehranjevanju, kar vas je vedno zanimalo.

 


 Predavateljica 
Uporabne zakonitosti tradicionalne kitajske medicine in prehranjevanja bo predstavila Lina Lo Faro, mednarodno uveljavljena svetovalka tradicionalne kitajske medicine (TKM), specialistka za svetovanje o naravnih zakonitostih prehranjevanja, tuinologinja, refleksoterapevtka, z bogatimi izkušnjami in usposabljanjem pri svetovno priznanih učiteljih.

Lina Lo Faro, z več kot 48-letnimi izkušnjami, študirala je in se usposabljala za TKM pri svetovno znanih mojstrih – devet let delala z mojstroma Van-Ghi Nguyen in J. M. Kespy, izpopolnjevala se v Firencah, Parizu in na Kitajskem, šest let je delala v bolnici Satje Sai Babe v Bangaloreju v Indiji. V svoji dolgoletni praksi je razvila pretanjen čut za diagnozo in je tako s svetovanjem o prehrani ter metodami TKM uspešno pomagala že mnogim. Mnoge navduši s svojim izjemnim poznavanjem človekovega energijskega ustroja po tradicionalni kitajski medicini, vpliva prehrane na telo in duha ter zdravilskim darom, tako na delavnicah kot tudi pri individualnih svetovanjih o prehranjevanju.

Seminar se navezuje na posebno vrsto TKM diagnostike, ki jo uporablja, in sicer, kako iz določenih telesnih znakov razbrati neravnovesja v načinu prehrane (česa uživamo preveč, ali jemo ob napačnem času ter kako to vpliva na telo, na katere organe in sisteme). Predvsem bo poudarek na teh posebnih pravilih prehranjevanja, ki jih poveže z bogatimi izkušnjami na področju TKM.

Ima zelo bogate izkušnje, obsežno znanje in tudi življenjsko modrost. Vedno predstavlja konkretne uporabne primere ter daje prakso, ki je takoj uporabna v življenju. Tudi sama je odličen zgled za to, česar uči.

 Prevod 
Predavanje poteka v italijanskem jeziku s sprotnim prevajanjem v slovenski jezik. Prevaja Kristina Jug, dolgoletna sodelavka Line Lo Faro.

 Kdaj
Trenutno ni razpisanega termina.

 Informacije in prijave 
I: info@akademija-zdravilstvo.si
M: 051-377-388


Da boste pravočasno obveščeni o seminarjih, delavnicah in programih, vas vabimo, da se vpišete med prejemnike e-novic: klikni in vpiši svoj e-naslov.

 

Kontakt

Akademija za zdravilstvo
Inštitut BION d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana
M: 051 377 388
Tel.:  (01) 513 11 46
E: info@akademija-zdravilstvo.si